DRAMA: Roy en Nicole kregen een meisje

Foto: iStockPhoto – Getty Images

Roy en Nicole Kroybergen hadden maar één wens: Een zoon. Maar twee jaar geleden sloeg het noodlot toe. Nicole beviel van een dochter. Hun wereld stortte in.

“De bevalling zal ik nooit vergeten”, vertelt Nicole. “Toen de verloskundige vertelde dat het een meisje was, kon ik wel door de grond zakken. Je denkt altijd: Dat gebeurt ons niet. We hadden ons nooit gerealiseerd dat het ook óns kon overkomen. Ja, en toen was dat wicht er ineens. Dat gevoel van verdriet en teleurstelling is met geen pen te beschrijven.”

Roy was vooral boos, toen hij hoorde dat zijn kind een meisje was. “Ik had me zó verheugd op een zoon. Ik zag het al helemaal voor me: Samen voetballen in het park, Legohuizen bouwen, bij Schiphol naar de vliegtuigen kijken. Dat gaat nu allemaal niet door. Wij kregen een meisje.”

Kunnen Roy en Nicole toch een beetje houden van hun dochter? “Ach, we zorgen voor dit kind, maar we zullen nooit échte liefde voor haar voelen”, geeft Nicole toe. “Het is natuurlijk wel allemaal háár schuld. Ze heeft het zelf verpest, in mijn buik. Ze had ook een jongen kunnen worden.”