Wooncrisis:

Destiny (18) wacht al drie maanden op een sociale huurwoning

Foto: Cozy Home / Shutterstock.com

Het woningtekort wordt steeds schrijnender. Vooral voor jongeren is het lastig om een woning te vinden. De 18-jarige Destiny van der Doelen wacht inmiddels al drie maanden op een sociale huurwoning.

“Op een gegeven moment wil je toch op jezelf gaan wonen”, zegt Destiny. “Ik werk drie avonden per week bij McDonald’s, maar daarmee verdien ik te weinig om iets te kunnen kopen. Ik krijg gewoon geen hypotheek. Belachelijk. En in de vrije sector zijn de huren kapot hoog. Daar betaal je minimaal 400 euro voor een eengezinswoning.”

Toch kreeg Destiny, in de drie maanden dat ze op de wachtlijst staat, maar één woning aangeboden. “Maar dat had maar drie slaapkamers, dus dat was veel te klein”, zucht ze.

In haar ouderlijk huis lopen de spanningen intussen hoog op. “Ik heb hier bijna geen privacy. Als ik mannen mee naar huis neem, zijn mijn ouders en mijn broertje er ook. Dat is echt niet cool.”

Destiny stapte naar de media, naar eigen zeggen puur uit radeloosheid: “Ik hoop dat ik op deze manier een geschikte woning vind. Anders ben ik bang dat ik op mijn 19e nog steeds bij mijn ouders woon.”