18 ℃

Deskundigen bezorgd over prijsstijging Netflix: “Leven voor de tv wordt onbetaalbaar”

Foto: Diy13 / Shutterstock.com

Kijkers van Netflix gaan flink meer betalen voor hun abonnement. De streamingdienst gaat de prijzen voor zowel nieuwe als bestaande abonnementen verhogen. Een flinke tegenvaller voor Nederlanders die hun leven op de bank voor de tv willen doorbrengen.

Abonnees met een standaard-abonnement gaan 3 euro per maand meer betalen. Voor een premium-abonnement rekent Netflix binnenkort 2 euro extra. Voor Nederlanders met een laag inkomen wordt een passief leven op de bank onbetaalbaar, zo vreest budgetdeskundige Caroline Bronstede.

“Veel Nederlanders zijn voor hun dagbesteding volledig afhankelijk van Netflix. De gemiddelde Nederlander zit dagelijks drie uur voor de televisie. En dan heb ik het nog niet eens over de werklozen, die van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat zijn aangewezen op Netflix”, aldus Bronstede.

Volgens de budgetcoach zullen Netflix-abonnees de prijsstijging wel moeten accepteren: “Er is simpelweg geen alternatief. Natuurlijk kun je het abonnement opzeggen, maar wat moet je dan met je vrije tijd?”

Voor gezinnen die de hogere Netflix-tarieven niet kunnen opbrengen, heeft Bronstede een tip: “Kijk of je op andere manieren kunt besparen. Zeg bijvoorbeeld het abonnement op de sportclub van je kinderen op, of stop met je zorgverzekering.”

 
Deel dit artikel: