De lekkerste paashaas volgens het traditionele recept

De lekkerste paashaas volgens het traditionele recept
Foto: Iakov Filimonov / Shutterstock.com

Bij Pasen hoort natuurlijk een paashaas. Met dit recept van onze culinaire fijnproever Tessa Rijmbeeck zet je zelf een heerlijke paashaas op tafel.

Een traditionele paashaas is leuk om samen met je kinderen te bereiden. Kinderen vinden het bakken van de paashaas een heel spektakel.

Benodigdheden:
– 1 verse paashaas
– 1 teentje knoflook, fijngesneden
– 1 takje rozemarijn
– 2 dl. rode wijn
– 2 dl. kippenbouillon
– zout en peper

Vang een verse paashaas of haal er een bij de poelier. Verwijder de vacht, snijd het buikje open en verwijder de ingewanden. Onthoofd de paashaas en hak de pootjes af.

Braad het vlees in circa 15 minuten rondom bruin. Strooi en wat zout en peper over en voeg de wijn toe. Draai het vuur laag en laat de paashaas nog 10 minuten stoven. Voeg tijdens het stoven langzaam de bouillon toe.

Neem de pan van het vuur en leg de paashaas op een voorverwarmde ovenschaal. Laat de paashaas nog een half uurtje in de oven doorgaren op 160 graden.

 
Deel dit artikel: