19 ℃

De Jonge schept duidelijkheid: “Voortaan op iedere maatregel nog maximaal twee uitzonderingen”

Foto: YT CC

Het kabinet heeft nieuwe, strengere maatregelen tegen het coronavirus bekendgemaakt. Sommige maatregelen zijn niet geheel duidelijk, of spreken elkaar faliekant tegen. In een extra uitzending bij de NOS heeft minister De Jonge de regels verduidelijkt.

“1,5 meter afstand, behalve in vliegtuigen en in het OV. Mondkapjes zijn verplicht, maar niet voor mensen met een medische aandoening. Voor alle landen geldt een negatief reisadvies, met uitzondering van het Nederlands Caribisch Gebied”, aldus De Jonge.

Om misverstanden te voorkomen geldt vanaf vandaag voor iedere nieuwe maatregel een maximum van twee uitzonderingen. “Met uitzondering van de uitzonderlijke situaties waarin meer uitzonderingen noodzakelijk zijn”, licht De Jonge toe. “Denk bijvoorbeeld aan uitzonderingen die leiden tot extra besmettingen. Dan zullen we een uitzondering op de uitzondering moeten maken. Maar ook daar zijn we flexibel in. Een uitzondering op de uitzondering op de uitzondering moet mogelijk blijven. Zo staan wij als regering voor duidelijkheid en daadkracht en kan niemand ons meer betichten van zwalkend beleid. Helder.”

 
Deel dit artikel: