Dakpannenlobby mogelijk verantwoordelijk voor stormen

Foto: Gordana Sermek / Shutterstock.com

De dakpannenbranche zit mogelijk achter de recente stormen in ons land. Dat blijkt uit geheime documenten die deze website in handen kreeg.

Zondag werd ons land getroffen door de storm Ciara. Terwijl die storm nog maar nauwelijks is gaan liggen, is de volgende al onderweg. Komende zondag wordt storm Dennis verwacht. Een goudmijn voor de dakpannenindustrie, die veel geld verdient aan het herstellen van de daken. Onderzoeksjournalist Peter van Ruymbeek onderzocht de betrokkenheid van de dakpannenlobby bij de recente stormen.

“De dakpannenbranche is minder onschuldig dan je denkt. Na de storm ben ik intensief gaan zoeken en al vrij snel ontdekte ik de eerste aanwijzingen”, vertelt Van Ruymbeek. “Het blijkt dat medewerkers van een dakdekkersbedrijf in Katwijk slechts enkele dagen voor de storm Ciara de website van het KNMI hebben bezocht. Ik vond dat verdacht. Toen ben ik verder gaan speuren.”

De journalist kwam in contact met een woningbezitter in Schagen: “Wat die man mij vertelde was werkelijk te bizar voor woorden. Tijdens de storm Ciara waren tientallen dakpannen van zijn huis gewaaid. Dat bewijst nog niets, zou je denken, maar nu komt het: De volgende dag werd die man gebeld door dakdekkers die de schade maar wat graag wilden herstellen. Toeval? Ik denk het niet.”

Van Ruymbeek stuurt zijn bevindingen vandaag nog naar de politie. “Ik hoop maar dat de schuldigen snel kunnen worden gepakt, voordat er nog een storm komt.”