Dakpannenlobby mogelijk verantwoordelijk voor stormen

Foto: Gordana Sermek / Shutterstock.com

De dakpannenbranche zit mogelijk achter de stormen die over ons land razen. Dat blijkt uit geheime documenten die deze website in handen kreeg.

Vorige week werd ons land getroffen door de storm Corrie. Terwijl die storm nog maar nauwelijks was gaan liggen, werd ons land opnieuw getroffen. Dit keer zelfs door twee stormen vlak achter elkaar. Woensdagavond en donderdag raasde storm Dudley over, gevolgd door storm Eunice op vrijdag. Een goudmijn voor de dakpannenindustrie, die veel geld verdient aan het herstellen van de daken. Onderzoeksjournalist Peter van Ruymbeek onderzocht de betrokkenheid van de dakpannenlobby bij de recente stormen.

“De dakpannenbranche is minder onschuldig dan je denkt. Na de storm ben ik intensief gaan zoeken en al vrij snel ontdekte ik de eerste aanwijzingen”, vertelt Van Ruymbeek. “Het blijkt dat medewerkers van een dakdekkersbedrijf in Katwijk slechts enkele dagen voor de storm Corrie de website van het KNMI hebben bezocht. Ik vond dat verdacht. Toen ben ik verder gaan speuren.”

De journalist kwam in contact met een woningbezitter in Schagen: “Wat die man mij vertelde was werkelijk te bizar voor woorden. Tijdens de storm Corrie waren tientallen dakpannen van zijn huis gewaaid. Dat bewijst nog niets, zou je denken, maar nu komt het: De volgende dag werd die man gebeld door dakdekkers die de schade maar wat graag wilden herstellen. Toeval? Ik denk het niet.”

Van Ruymbeek stuurt zijn bevindingen vandaag nog naar de politie. “Ik hoop maar dat de schuldigen snel kunnen worden gepakt, voordat er nog een storm komt.”