Daan (4) doneert groente aan hongerend Afrika

Uit het hele land komen hartverwarmende initiatieven voor hongerend Afrika. De 4-jarige Daan Trips besloot gisteravond zijn bord niet leeg te eten, uit solidariteit met de noodlijdende bevolking van Zuid-Soedan. 

groente-opvoeden-opvoeding

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Studio Annika

Zijn ouders zijn ontroerd door de spontane actie van Daan. “Gisteravond stopte hij al na twee happen andijviestamppot. Daan snapt natuurlijk dat het ongepast is om je bord leeg te eten, terwijl de kindjes in Afrika honger lijden”, zegt moeder Anouk. “Daan stond er op dat hij direct zijn toetje kreeg. Lief hè?”

In Zuid-Soedan dreigt hongersnood voor circa 5,5 miljoen mensen. Door de burgeroorlog wordt in het Afrikaanse land onvoldoende voedsel geproduceerd en kunnen hulpgoederen moeilijk worden verdeeld. “Kleuters zijn niet achterlijk hè. Daan weet donders goed wat er in de wereld speelt”, aldus de trotse moeder.

Onduidelijk is nog hoe het restje andijviestamppot in Zuid-Soedan terechtkomt. Daan’s actie blijft voorlopig alleen beperkt tot groente. “Vanavond wordt de actie tijdelijk onderbroken, dan eten we pannenkoeken.”