ChristenUnie: “Jezus akkoord met Miljoenennota”

De Miljoenennota die op Prinsjesdag wordt gepresenteerd is akkoord bevonden door Jezus. Dat blijkt uit stukken van de ChristenUnie die in handen zijn gekomen van de media.

Foto: Renata Sedmakova / Shutterstock.com

In de Miljoenennota staan plannen van het kabinet om de koopkracht extra te laten stijgen. Het kabinet wil op die manier de economische groei aanwakkeren. Voor een christelijk huishouden moet de koopkrachtstijging volgend jaar uitkomen op 2,1 procent.

De ChristenUnie heeft de Miljoenennota in gebed voorgelegd aan Jezus. “Wij geloven veel, maar niet in de scheiding van kerk en staat. Wij vinden het belangrijk om een stevig christelijk geluid te laten horen in de politiek. Dat is immers de reden van ons bestaan”, laat ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers weten.

Jezus ziet in de nieuwe Miljoenennota geen noemenswaardige obstakels. “Het was een stevig gebed, maar voor de meeste economische maatregelen hebben wij inmiddels Zijn goedkeuring”, aldus Segers. “Jezus moet de begroting nog wel voorleggen aan Zijn Vader, maar de verwachting is dat we op alle punten Zijn zegen krijgen.”