Cheyenne haalt VMBO-diploma: “Ik wil presidend worden”

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Michael Heim

Voor duizenden scholieren wacht een gouden toekomst. Zij ontvingen vorige week hun prestigieuze VMBO-diploma. Cheyenne Zwartjes (19) heeft ambitieuze plannen nu ze haar diploma op zak heeft.

Cheyenne studeerde maar liefst vier jaar aan het VMBO, met als specialisme Uiterlijke Verzorging. Nu ze haar felbegeerde diploma heeft, liggen alle opties voor haar open. Sommige afgestudeerden kiezen na het VMBO voor een carrière als hersenchirurg, of natuurkundige. Maar Cheyenne wil na de zomer aan het werk in de Tweede Kamer.

“Politiek is echt supervet. Je kunt keiveel verdienen als je in de Tweede Kamer werkt. Er zijn wel superveel vergaderingen en zo, maar daar hoef je niet naartoe als je geen zin hebt”, zegt ze enthousiast. “Het liefst wil ik presidend (sic) van Nederland worden. Dan mag je heel vaak op reis naar het buitenland. Ik wil naar Ibiza.”

Cheyenne weet nog niet bij welke politieke partij ze zich zal aansluiten: “Dat maakt me ook niks uit hoor. Ik heb niet echt een voorkeur of zo. Daardoor ben ik breed inzetbaar.”