Chaos Airport Klazienaveen blijft uit: “Drukte momenteel goed behapbaar”

Foto: Barry Blackburn / Shutterstock.com

Geen lange rijen bij de incheckbalie, geen passagiers die hun vlucht hebben gemist. Het is druk op Airport Klazienaveen, maar van een chaos lijkt vooralsnog geen sprake.

Bij het bord ‘departures’ staat een groepje passagiers op hun vlucht te wachten. Ze hebben hun bagage inmiddels ingecheckt en de groep maakt een kalme indruk. “Het viel heel erg mee. We hebben in totaal maar twee minuten hoeven wachten”, zegt een passagier.

Volgens een persvoorlichter van Airport Klazienaveen is de situatie op de luchthaven goed onder controle: “In deze tijd van het jaar zijn er altijd wat meer reizigers, maar de drukte is momenteel goed behapbaar. We hebben voldoende personeel om alles in goede banen te leiden”, laat een woordvoerder van de luchthaven weten.

Vanmorgen ontstond heel even een opstopping toen twee passagiers zich tegelijk meldden voor de vlucht naar Coevorden, maar dankzij de inzet van een extra grondmedewerker kon de vlucht alsnog op tijd vertrekken.

Volgens de woordvoerder kwam slechts één vlucht te vervallen: “De vlucht naar Amsterdam kreeg geen toestemming om te vertrekken. Er zouden vier passagiers meevliegen naar Schiphol en dat is meer dan Schiphol momenteel aankan.”