18 ℃
Paus ontvangt officieel verzoek

Caroline van der Plas mogelijk nog dit jaar heilig verklaard

Caroline van der Plas mogelijk nog dit jaar heilig verklaard
Foto: Riccardo De Luca - Update / Shutterstock.com / YT CC / https://www.youtube.com/watch?v=KMBPXRs4EuA

De heiligverklaring van BBB-leider Caroline van der Plas is een stap dichterbij. De vakgroep Christelijke Boeren Nederland (CBN) heeft bij het Vaticaan een officieel verzoek ingediend voor de heiligverklaring. Als paus Franciscus aan het verzoek tegemoet komt, erkent de paus formeel dat Van der Plas verering toekomt, omdat zij de hemelse glorie deelachtig is geworden.

De BoerBurgerBeweging bereikte onder leiding van Caroline van der Plas een historische zege bij de provinciale verkiezingen. Voor het eerst in de geschiedenis werd een nieuwe partij in één keer de grootste in alle provincies. De vakgroep Christelijke Boeren Nederland vindt dat de verering van Van der Plas ook op pauselijk niveau erkend moet worden.

“Na alles wat ze voor de mensheid heeft betekend, is een pauselijke heiligverklaring ter meerdere glorie van Caroline niet meer dan logisch. Het Vaticaan moet de heroïsche overwinning van Van der Plas bij de provinciale verkiezingen nog als een wonder erkennen, maar dat is slechts een kwestie van tijd”, zegt CBN-voorzitter Johan Bertels. “Van der Plas wordt al door duizenden boeren aanbeden. Het Weiland in Stroe, waar Van der Plas in juni 2022 aan de boeren verscheen, is inmiddels een heus bedevaartsoord. Eigenlijk is ze al een heilige, alleen is het nog niet officieel.”

 
Deel dit artikel: