Buurtwacht oefent met wintercamouflage

De sneeuw zorgt voor mooie plaatjes uit het hele land. In verband met het winterse weer hield de buurtwacht Meppel-Noord de eerste oefening in wintercamouflage.

Foto: Fotografff / Shutterstock.com

Zo’n 60 leden van de buurtwacht deden aan de oefening mee. Gekleed in witte camouflagepakken vielen ze nauwelijks op in het besneeuwde landschap. Er werd onder meer geoefend op het signaleren van verdachte personen in de sneeuw. Via WhatsApp hield de buurtwacht onderling contact.

“Onze buurtwacht waakt 24 uur per dag, 365 dagen per jaar over de veiligheid in Meppel-Noord. Ook in de winter moeten we paraat zijn. De sneeuw geeft ons nu de kans om in winterse omstandigheden te trainen”, zegt commandant Richard Woenders.

De buurtwacht Meppel-Noord heeft een indrukwekkende staat van dienst. Zo wist de buurtwacht in 2012 een wildplassende man te arresteren. Vorig jaar roken leden van de buurtwacht een brandlucht bij de buren. Eind augustus kwam de buurtwacht in het nieuws na de aanhouding van een man die een hond uitliet waarvoor geen hondenbelasting was betaald.