Buurtwacht neemt controle op straat tijdelijk over

Foto: Joerg Huettenhoelscher / Tarzhanova / Dech St / Shutterstock.com

Wie denkt zich zonder geldige reden in Meppel op straat te kunnen begeven heeft het mis. De buurtwacht Meppel-Noord heeft de regie op straat tijdelijk overgenomen. Wie de minimale afstand tussen personen aan zijn laars lapt, wordt met harde hand gecorrigeerd.

“Het is onze plicht om burgers tegen het coronavirus te beschermen”, zegt buurtwacht-commandant Richard Woenders. “Onze leider, burgemeester Korteland, heeft zeer duidelijke regels opgesteld waaraan iedereen zich dient te houden. Als het nodig is, zullen wij niet aarzelen om in te grijpen.”

Veel Nederlanders namen de maatregelen tegen het coronavirus in de afgelopen dagen niet bepaald serieus. Stranden en parken waren overvol, alsof er niets aan de hand was. De buurtwacht in Meppel-Noord voert vanaf nu een zero-tolerance beleid. En wie zich het beruchte wildplas-incident uit 2012 nog kan herinneren, weet dat het zeker niet gaat om loze dreigementen.

De leden van de buurtwacht Meppel-Noord zullen permanent op straat gaan patrouilleren. “Op ieder moment, ook ’s nachts, is een eenheid van ten minste veertig buurtwachters op de been”, waarschuwt Woenders. “Zoals elke buurtwacht houden wij onderling contact via WhatsApp. Burgers die zich zonder geldige reden op straat bevinden worden met harde hand terug hun huizen in geslagen. Hier kiezen wij niet voor een lockdown, maar voor een knockdown. Laat dat duidelijk zijn.”