Buurtwacht Meppel-Noord gaat orde in Amerikaanse steden herstellen

Foto: Mike Dotta / Shutterstock.com

Vijftien leden van de Buurtwacht Meppel-Noord vertrekken vandaag naar de Verenigde Staten. In verschillende Amerikaanse steden ontstonden rellen na de dood van George Floyd. De Buurtwacht Meppel-Noord gaat de orde herstellen.

Na de moord door een politieagent op de zwarte arrestant George Floyd wordt in de Verenigde Staten fel gedemonstreerd tegen racistisch politiegeweld. Onder meer in Minneapolis, Los Angeles en Washington liepen de demonstraties uit uit op vandalisme en plunderingen.

Vijftien leden van de WhatsApp-buurtpreventiegroep Meppel-Noord worden uitgezonden naar Amerika om de orde te herstellen. “Wij kunnen niet langer toekijken. Deze situatie vraagt om ingrijpen van een buurtwacht”, zegt commandant Richard Woenders. “Hoewel wij de lokale taal niet spreken, denken wij dat wij kunnen bijdragen aan een stukje rust en veiligheid op straat.”

De Buurtwacht Meppel-Noord staat bekend als een van de best georganiseerde buurtpreventiegroepen van ons land. De buurtwachters hebben de beschikking over vijftig elite-eenheden, surveillancewagens en WhatsApp voor de onderlinge communicatie.”