92% vindt media te terughoudend

Burger wil vaker geïnformeerd worden over ruzie familie Hazes

Burger wil vaker geïnformeerd worden over ruzie familie Hazes
Foto: HeukersMedia / Shutterstock.com

Nederlanders vinden dat de media consequent te weinig aandacht besteden aan de ruzie binnen de familie Hazes. Dat blijkt uit een peiling van bureau QuestionIt. Ruim 92 procent van de ondervraagden zegt beter en vooral vaker geïnformeerd te willen worden over de stand van zaken binnen de familie Hazes.

Mediadeskundige Paul van Geelkerken begrijpt de ontevredenheid over de Hazes-berichtgeving: “Vijf of zes keer per dag een update is wel echt het minimum. De ruzie binnen de familie Hazes bevindt zich momenteel in een cruciale fase. Volgende maand dient een rechtszaak die Roxanne tegen haar moeder Rachel heeft aangespannen over de erfenis van vader André senior. De kwestie zou inmiddels hebben geleid tot een verstoord contact tussen Rachel en haar kinderen. Burgers hebben er recht op om te weten hoe de vork in de steel zit, maar we zien dat feitelijk alleen De Telegraaf en Shownieuws hun journalistieke taak serieus nemen.”

Veel Nederlanders hebben moeite met de zuinige berichtgeving over de familie Hazes. “Net als iedereen ben ik in mijn hoofd voortdurend bezig met de Hazes-ruzie. Ik heb er slapeloze nachten van, dat mag u rustig weten”, zegt Wilma van Hierik (54) uit Amstelveen.

“Ik sta ’s ochtends een uur eerder op om het nieuws te volgen, maar ik moet echt met een vergrootglas zoeken naar berichten over de familie Hazes”, vervolgt Van Hierik. “Kranten als de Volkskrant en Trouw schrijven er vrijwel niets over. Het gaat alleen maar over Oekraïne en klimaatverandering en zo. Dan denk ik: verdorie, wat is nou belangrijker?”

 
Deel dit artikel: