BRILJANTE GRAP: Vlogger doet met zelfverzonnen partij stiekem mee aan de verkiezingen

Foto: YT CC

Een hilarische stunt, tot in de puntjes voorbereid. Met een zelfbedachte “politieke partij” slaagde vlogger Laurens Dassen erin om stiekem deel te nemen aan de verkiezingen.

Uit pure verveling richtte Laurens een zogenaamde politieke partij op met de naam ‘Volt’. “Het komische is dat er in Europa een partij is die ook echt zo heet! Ik dacht nog: ze zullen toch wel snappen dat het een grap is? Maar de kiesraad trapte er met open ogen in. Hilarisch!”, giert Laurens.

Maar de grap liep inmiddels aardig uit de hand, want Laurens stond in 20 kieskringen daadwerkelijk op het stembiljet. Laurens heeft zijn haar keurig geknipt en de website van de partij oogt professioneel. Op YouTube plaatste hij heel serieus uitziende “campagnefilmpjes”. Wie niet beter weet, zou best kunnen denken dat het hier gaat om een échte politieke partij.

Verwacht Laurens dat hij een zetel in de Tweede Kamer krijgt? “Hahahahahahaha! Dat zou wat zijn hè?”, buldert hij. “Nee, ik denk niet dat mensen echt op mij gaan stemmen, maar voor mij is de grap nu al geslaagd.”