Brexit-verhaal nu te moeilijk voor u

De situatie rond de Brexit is voor de meeste Nederlanders veel te moeilijk geworden. Dat zegt Groot-Brittannië-kenner Jonas Rilleveld. “Dinsdagavond was een belangrijke stemming in het Britse Lagerhuis, maar daar begrijpt u toch geen hol van. Het loont daarom niet de moeite een artikel te schrijven over de laatste ontwikkelingen”, aldus de deskundige.

Foto: YT CC

Dinsdagavond stemden de leden van het Britse Lagerhuis over het Brexit-plan van premier May, waarin is vastgelegd onder welke voorwaarden Groot-Brittannië de Europese Unie kan verlaten. “Prachtige zin, maar de doorsnee Nederlander is al lang afgehaakt”, aldus Rilleveld. “Gezien het ontwikkelingsniveau van de gemiddelde Nederlander is het onbegonnen werk om dit hele verhaal uit te leggen.”

Groot-Brittannie stevent met rasse schreden af op een zogenoemde harde Brexit, wat tegen de zin is van de Europese Unie. “Dat zegt de gemiddelde Nederlander allemaal niets”, weet Rilleveld. “Die is bij de titel al afgehaakt, of reageert maar wat zonder dit artikel te hebben gelezen en zoekt intussen op Facebook naar memes van het kaliber ‘deel dit als je van je dochter houdt’. Is er nog bier?”