Boze klimaatkleuter spreekt slotwoord VN-klimaattop

In New York zijn tientallen wereldleiders bijeen voor de VN-klimaattop. Met z’n allen proberen zij maatregelen te verzinnen om het klimaat te redden. De uitstoot van CO2 moet worden beperkt en alle voorstellen daarvoor zijn welkom, vindt de VN.

Foto: YT CC / Lopolo / Shutterstock.com

De komende generaties lopen gevaar als er niets gebeurt. Onze planeet warmt namelijk steeds meer op en mens, dier en natuur worden daardoor bedreigd in hun voortbestaan. Goede raad is duur en de VN wil het klimaat hoog op de agenda zetten. Aan het begin van de klimaattop heeft de bekende Zweedse tiener Greta Thunberg de wereldleiders hard op de vingers getikt. “Jullie hebben mijn dromen en mijn jeugd gestolen met jullie lege woorden!”, beet ze presidenten en staatshoofden toe.

Ter afsluiting van de samenkomst zal het woord gegeven worden aan de jongste spreker. De Belgische klimaatkleuter Liselot Vandriessche zal de bijeenkomst afsluiten. Het mollige meisje spreekt de aanwezigen toe over de gevolgen van de klimaatverandering voor haar generatie. Ze draagt alleen een luier en een luchtig jurkje, waarmee ze laat zien hoe warm het op aarde al is. Wat de inhoud van haar speech wordt zal nog blijken, maar haar gezicht voorspelt weinig goeds.