Boer Zoekt Vrouw On Tour druk bezocht

Omroep KRO-NRCV is tevreden over het eerste Boer Zoekt Vrouw-evenement in Den Haag. Een paar duizend boeren bezochten de manifestatie op het Haagse Malieveld.

Foto: TasfotoNL / Prochasson Frederic / Shutterstock.com

Veel boeren op zoek naar een vrouw vertrokken dinsdagochtend al vroeg naar Den Haag. De eenzame boeren zorgden zelfs voor verkeersproblemen. Aan het begin van de middag begon het spektakel op het Malieveld. De boeren konden kennismaken met vrijgezelle vrouwen en kregen flirtlessen van onder meer landbouwminister Carola Schouten.

Ook varkenshouder Willem Kneuters (52) was naar Boer Zoekt Vrouw On Tour gekomen. “Moi”, aldus de sympathieke boer. “Het was machtig mooi om met al die vrijgezelle boeren bij elkaar te zijn. Dat geeft toch een gevoel van saamhorigheid, snap je? Het viel me wel op dat iedereen zo chagrijnig was. Ze probeerden er iets politieks van te maken. Dat was wel jammer.”

Naar aanleiding van het succes in Den Haag overweegt KRO-NCRV om Boer Zoekt Vrouw On Tour ook in andere steden te organiseren. “Moi, daar ben ik zeker bij”, lacht Willem. “Ik hoop dat er dan meer vrouwen zijn. Want in Den Haag was het allemaal wel leuk en zo, maar ik heb geen leuke vrouw ontmoet. Dat is niet zo erg hoor. Als ik vanavond mijn onderarm in een van mijn zeugen steek en mijn ogen sluit, is het net alsof ik al een vriendin heb.”