BN’ers in paniek na ontmanteling cocaïnewasserij

Foto: Politie

De bevoorrading van honderden Bekende Nederlanders is in gevaar, nu de politie de grootste Nederlandse cocaïnewasserij heeft ontmanteld. 

In een omgebouwde manege in het Drentse Nijeveen werd een enorme cocaïnewasserij ontmanteld. De productiecapaciteit van het laboratorium bedroeg ruim 150 kilo per dag, bijna de helft van de dagelijkse consumptie onder Bekende Nederlanders.

De ontmanteling heeft geleid tot grote paniek in de Hilversumse televisiewereld, die afhankelijk is van de aanvoer van verse cocaïne. “Veel Bekende Nederlanders functioneren niet zonder”, aldus een insider. “Ik moet er niet aan denken wat er gebeurt als het spul straks op is. Zonder onze dealers ligt de hele showbizzwereld ligt op z’n gat. Dan kunnen we veel programma’s net zo goed van de buis halen.”

In Hilversum wordt intussen koortsachtig gezocht naar een oplossing. “Met wodka en speed proberen we de boel aan de praat te houden. Sommige BN’ers reageren daar heel goed op, maar bij anderen zie je de kijkcijfers al inzakken.”

Door de ontstane situatie is een aantal omroepen genoodzaakt hun programmering te wijzigen. De uitzendingen van het Jeugdjournaal en Omroep Max gaan wel gewoon door.