BIZAR: Vrouw slaapt met haar kat

Bij sommige baasjes gaat de liefde voor hun huisdier wel héél ver. Jisca Drijfhout geeft eerlijk toe: “Soms kruipt mijn kat bij me in bed. En eerlijk gezegd vind ik dat nog lekker ook.”

Masik / Shutterstock.com

Jisca (26) lijkt een heel normale vrouw. Ze heeft een goede baan, veel vriendinnen en sinds kort een eigen appartement. Daar woont ze met haar kat Ollie. “’s Nachts slaapt hij bij mij in bed”, vertelt ze over haar bizarre gewoonte. “Dan ligt hij naakt tegen me aan. Zijn vacht voelt fijn tegen mijn huid.”

Volgens psycholoog Frans Heijligh is Jisca niet de enige vrouw die met haar huisdier slaapt. “Vaak heeft het te maken met eenzaamheid, of doorgeslagen dierenliefde. Maar meestal hebben dit soort vrouwen een onderdrukte seksuele frustratie”, legt de psycholoog uit. “Ze willen een man, maar omdat ze die niet kunnen krijgen gaan ze met hun huisdier naar bed. Eigenlijk is het heel sneu. Ook voor het dier.”

Heijligh heeft tenslotte een advies voor vrouwen die met hun kat slapen: “Ga eens vaker je huis uit. Trek iets leuks aan en ga rond sluitingstijd eens bij de uitgang van een café staan. Grote kans dat je daar wel een normale bedpartner vindt. Al is het maar voor één nacht.”