Bill Gates investeert 250 miljoen in aanpak corona

Foto: Frederic Legrand – COMEO / Shutterstock.com

Dat Bill Gates en zijn vrouw Melinda bekend staan om hun filantropische instelling is al lang bekend. Hun gelijknamige Bill en Melinda Gates Foundation heeft totaal al 1,5 miljard dollar geïnvesteerd in de coronapandemie. Nu volgt een tweede diepte-investering van 250 miljoen dollar. Wij spraken Bill en Melinda Gates via Zoom.

“Met deze nieuwe investering hopen wij de ‘blind-spots’ uit ons wereldwijde GPS-satellietnetwerk te halen. Op sommige plekken, onder meer Afrika en een stuk van Australië, kwamen wij tot de conclusie dat het GPS-signaal niet optimaal was. Met de investering in twee gloednieuwe satellieten hopen wij het mondiale netwerk op orde te krijgen”, aldus de miljardair.

Gates vervolgt: “Vanmiddag zitten wij al bij onze leverancier VacciSat om de details door te spreken. Ik ben verantwoordelijk voor de technische specificaties, Melinda voor de kleur.” Schaterend voegt Melinda er aan toe: “Ik kan niet wachten tot wijzelf ook gevaccineerd worden, want ik kan Bill al een tijdje niet meer volgen.”