“Bier? Nee, dat krijgt hij niet”

Vrouwen letten steeds beter op de gezondheid van hun man. En dat is nodig, want uit onderzoek blijkt dat mannen niet voor zichzelf kunnen zorgen. De 36-jarige Marieke Koningsmayer is begonnen aan een intensief trainingsprogramma voor haar man Niels. 

bier-krijgt-hij-nietAls veertiger kreeg Niels een beginnend buikje. “Dat is het moment waarop ik ingreep”, zegt Marieke. “Ik ben precies gaan bijhouden hoeveel hij dronk en rookte. Daarna heb ik zijn roer resoluut omgegooid. Er gaat niets meer door zijn slokdarm zonder mijn toestemming.”

Om te beginnen legde Marieke haar man een alcoholverbod op. “Niels dronk niet superveel, maar hij wilde ’s avonds nog weleens een flesje bier uit de koelkast pakken. Dat mag dus nu niet meer. Bier is uitsluitend voor de visite”, zegt Marieke streng. “Twee avonden per week mag Niels televisiekijken. Ik heb een lijstje gemaakt van programma’s die voor hem geschikt zijn. Op de andere avonden gaat hij direct na het werk een flink stuk wandelen. Dat is beter voor zijn gezondheid. Hij heeft ook geen keus, want ik doe de deur niet open.”

Marieke is trots op het resultaat. “Niels is nu veel fitter. Hij was wel een beetje gepikeerd, omdat hij niet meer naar de vrijdagmiddagborrel mag. Daar werd bier gedronken en dat willen we niet, hè Niels?” Niels knikt en neemt een slokje wortelsap. “En volgende week stopt Niels met roken, anders stop ik met Niels.”