15 ℃

Bent u al bevriend met een vluchteling?

Nederlanders kunnen veel geld verdienen door bevriend te raken met vluchtelingen. De Eindhovense woningcorporatie Trudo geeft huurders korting, als ze maatjes worden met een vluchteling.

vrienden-worden-met-vluchtelingDe woningcorporatie geeft vluchtelingen niet alleen een woning, maar zoekt voor hen ook Nederlandse vrienden. “Iemand die ze helpt om zich thuis te laten voelen in de buurt en ze een beetje wegwijs maakt in de gewoontes van ons land”, zegt directeur Thom Aussems bij de NOS. De helpende huurder hoeft per maand 100 euro minder huur te betalen.

De meeste Nederlanders willen heel graag vrienden worden met vluchtelingen. De 22-jarige Laura Paters is al maanden bevriend met de Syrische vluchtelinge Hanifah. “Het is supergezellig om haar te helpen integreren. Op vrijdag mag ik met Hanifah mee naar de moskee en ze heeft me geleerd hoe ik een hoofddoek moet dragen”, zegt Laura. “Ook de ramadan doen we samen. Vanavond, na zonsondergang, eten we baba ghanouj. Hanifah voelt zich al helemaal thuis in Nederland. Leuk hè?”

 
Deel dit artikel: