Belastingdienst krijgt concurrentie

Vanaf volgende maand heeft ons land er een belastingdienst bij. Serie-ondernemer Jos Rouwbecher begint dan met TaxYou, de eerste particuliere belastingdienst van Nederland. Het bedrijf belooft betere tarieven dan de belastingdienst van het Rijk.

Foto: Framestock Footages / Shutterstock.com

“Het is hoog tijd om de belastingmarkt open te breken. Tot nu toe was de overheid de enige partij in de belastingbranche. Wij zien dat de belastingbetaler behoefte heeft aan meer keuze”, zei Rouwbecher tijdens de perspresentatie van het bedrijf.

Of veel klanten van de Belastingdienst zullen overstappen? “Ik denk het wel”, aldus Rouwbecher. “Er heerst veel ontevredenheid over de Belastingdienst. Wij bieden een betere klantenservice en aantrekkelijke tarieven. Zo hanteert de Belastingdienst nog steeds een inkomstenbelasting van ruim 36% over de eerste schijf. Wij zitten daar een paar procent onder. Ook de motorrijtuigenbelasting is bij ons goedkoper.”

De belastingdienst van het Rijk wil dat klanten vóór 1 mei aangifte doen over 2018, maar Rouwbecher adviseert om nog even te wachten. “Vergelijk eerst onze tarieven met die van de Belastingdienst. De kans is groot dat u bij ons voordeliger uit bent.”