Basisscholen weer open

Foto: Kay4yk / Shutterstock.com

Met ingang van maandag zijn de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld. Leerlingen in het basisonderwijs gaan onder strenge voorwaarden weer naar school. Wij namen een kijkje bij openbare basisschool De Boterbloem.

“We nemen hier geen enkel risico”, zegt directeur Frank Coevelaer. “Zodra de ouders weg zijn, worden de kinderen verdeeld in twee groepen. We maken onderscheid tussen schone kinderen en kinderen die bekend staan om hun slechte hygiëne. De schone groep en de vieze groep krijgen ieder een eigen lokaal. Daar krijgen ze een mondkapje, een haarnetje en een beschermende overall.”

De school probeert het contact met de kinderen tot een minimum te beperken. Coevelaer: “We hebben vanmorgen een stapel kleurplaten en een zak broodjes naar binnen gegooid. Meer contact met de kinderen is in principe niet nodig. Ons personeel blijft gedurende de dag op veilige afstand. ”

“Vooralsnog lijken de maatregelen te werken”, zegt Coevelaer. “Er zijn hier tweehonderd kinderen en slechts vijf vertonen er symptomen. Dat is nog geen drie procent. Ik denk dat we heel tevreden mogen zijn.”