“Ze vernederde mij met een toiletborstel”

Foto: Antonio Guillem / Shutterstock.com

Bas Vlinter zat vast in een verschrikkelijke relatie. Hij werd voortdurend door zijn vriendin vernederd, gemanipuleerd en kapotgemaakt. Pas na vier jaar durfde hij de relatie te verbreken. Voor het eerst vertelt hij openlijk over de verschrikkingen die hij moest doorstaan.

“Tijdens het eerste jaar van onze relatie leek Ellen een lieve, aantrekkelijke vrouw. Hoe had ik anders verliefd op haar kunnen worden?”, vertelt Bas (32). “Maar toen we gingen samenwonen veranderde haar gedrag. Het begon met kleine pesterijen. Zo verstopte ze mijn autosleutels als ik had gedronken. Of ze ging de hele avond zitten Netflixen, terwijl ze weet dat ik een hekel aan series heb.”

“Op alle mogelijke manieren probeerde ze mij het leven zuur te maken”, vervolgt Bas. “Als ik naar het toilet was geweest, drukte ze een toiletborstel in mijn handen. Dan moest ik zélf mijn remsporen verwijderen. Dat was zó vernederend. Ik moest kokhalzen en huilen tegelijk.”

Vorige maand was voor Bas de maat vol. “Dat moment zal ik nooit vergeten. Ik vond een briefje op de keukentafel. Ellen was met een vriendin naar de bioscoop, schreef ze. Er lag een pizza in de koelkast. Of ik die zelf even wilde opwarmen. Toen knakte er iets in mij.”