Automobilist krijgt psychologische hulp na het tanken

Automobilisten krijgen na elke tankbeurt recht op tien minuten psychologische bijstand. Dat is nodig in verband met de sterk gestegen brandstofprijzen. Steeds meer automobilisten hebben na het tanken last van stress, woede-aanvallen en depressies.

Foto: Gualtiero Boffi / Vytautas Kielaitis / Shutterstock.com / Nieuwspaal

Benzine en diesel zijn in de afgelopen tijd sterk in prijs gestegen. Voor een volle tank moeten automobilisten nu zo’n 10 euro meer betalen dan enkele maanden geleden. Bij de grotere tankstations staat vanaf vandaag een team van psychologen klaar om na het tanken eerste hulp te verlenen.

Volgens psycholoog Frans Heijligh is de hulp hard nodig. “Vanwege de hoge brandstofprijzen krijgen veel automobilisten psychische problemen. We zien steeds meer mensen die bij de pomp staan te huilen. Die kunnen niet zomaar weer de weg op”, aldus de psycholoog. “Het is belangrijk dat automobilisten na het tanken worden opgevangen. Bij ons kunnen ze praten, boos zijn of gewoon een potje janken. Wij leren ze om de tankbeurt een plekje te geven. Daarna kunnen ze weer verder.”