Asociale man sproeit tuin ondanks droogte

Terwijl het hele land zucht onder de hittegolf, sproeide een 67-jarige man uit Meppel vandaag doodleuk zijn tuin. Alsof de droogte al niet erg genoeg is. Buurtbewoners spreken er schande van.

Foto: Budimir Jevtic / Shutterstock.com

Nederland wordt geteisterd door extreme weersomstandigheden. De hitte zorgt er voor dat het grondwater razendsnel verdampt. Voor het tweede jaar op rij is er sprake van droogte. Een asociale man uit Meppel trok er zich niets van aan. Hij sproeide vanavond bijna een uur lang zijn tuin. Een voorbijganger maakte een foto van de bizarre actie.

“Ronduit schofterig”, moppert een boze buurtbewoner. “We doen allemaal ons best om water te besparen en deze aso flikkert gewoon een paar honderd liter over zijn planten. Dan ben je echt een hufter.”

De asociale tuinsproeier kan vanavond nog een bezoekje verwachten van de buurtwacht. “We onderzoeken hoe we deze man kunnen aanpakken”, zegt buurtwachter Richard Woenders. “De tuin sproeien is wettelijk gezien niet verboden, maar het gaat om een stukje fatsoen. Deze meneer kan rekenen op een stevig gesprek, laat dat duidelijk zijn.”