UWV: “Arjen Robben kan fluiten naar uitkering”

Foto: Cosmin Iftode / Nicolas Economou / Shutterstock.com

Het is nog maar de vraag of Arjen Robben een WW-uitkering krijgt, nu hij zijn baan als aanvaller bij FC Groningen heeft opgezegd. 

Robben kondigde donderdag aan te stoppen met zijn carrière als profvoetballer. “Of meneer Robben in aanmerking komt voor een WW-uitkering valt nog te bezien. Het is niet zo dat wij meteen paraat staan met een zak geld, omdat meneer Robben geen zin meer heeft om te werken. Daar zijn regels voor”, laat een woordvoerder van het UWV weten.

“Wie zelf ontslag neemt heeft meestal geen recht op een WW-uitkering. Het was daarom verstandig geweest als de heer Robben eerst juridisch advies had gevraagd vragen bij een rechtshulpverlener”, aldus het UWV. “Nu komt meneer Robben hooguit in aanmerking voor een bijstandsuitkering, maar alleen als meneer Robben niet meer dan twaalfduizend euro aan spaargeld heeft.”

De uitkeringsinstantie meldt verder dat voor Robben de sollicitatieplicht geldt: “We verwachten dat meneer Robben vier keer per maand solliciteert. Maar gezien zijn recente prestaties is de kans niet zo groot dat meneer Robben op korte termijn weer een baan vindt.”