Amsterdam wil toeristen al op Schiphol tegenhouden

De maatregelen tegen toeristen in Amsterdam moeten worden uitgebreid. Voortaan moeten toeristen al direct na aankomst op Schiphol worden tegengehouden. Dat vindt de Commissie Toerismebestrijding Amsterdam (CTA).

Foto: Woody Alec / Shutterstock.com

Het aantal toeristen in Amsterdam wordt een steeds groter probleem. In de afgelopen jaren zijn al diverse maatregelen genomen om toeristen te verdrijven. Zo werd de toeristenbelasting verhoogd en werden rolkoffers verboden. Toch zijn er nog steeds toeristen die naar Amsterdam komen.

“We moeten het toerismeprobleem bij de wortel uitroeien. Uit onderzoek is gebleken dat veel toeristen via Schiphol de stad in komen. Daar moet je al beginnen om een bezoek aan Amsterdam te ontmoedigen”, zegt woordvoerder Rop Eijmels van de CTA.

Eijmels denkt aan meerdere verdedigingslinies op Schiphol. “Zodra ze uit het vliegtuig komen moet je de toeristen gaan sarren”, aldus Eijmels. “Het werkt natuurlijk niet bij iedereen, maar we denken dat veel toeristen direct rechtsomkeert maken als je ze na aankomst in het gezicht spuugt, of laat struikelen.”

Vanaf volgend jaar moet Schiphol beschikken over speciale anti-toerisme-medewerkers die in 18 verschillende talen kunnen schelden.