17 ℃

Amerikanen vluchten massaal naar Europa

Europa wordt overspoeld met Amerikanen die hun land ontvluchten, nu bekend is dat Donald Trump hun nieuwe president wordt. Op de luchthavens van New York, Los Angeles en Washington staan lange rijen van mensen die in paniek proberen weg te komen.

luchthaven-airport-checkinIn verband met de grote uittocht zijn extra vliegtuigen ingezet, maar luchtvaartmaatschappijen kunnen de drukte nauwelijks aan. Vluchten naar onder meer Amsterdam, Brussel en Stockholm zitten overvol. Voor last-minute tickets worden woekerprijzen betaald. Volgens De Telegraaf hebben ook Canada en Nieuw-Zeeland te maken met Amerikanen die weg willen na de verkiezing van Trump.

Op de luchthaven van New Jersey staart een vader verdwaasd voor zich uit. Hij heeft zojuist al zijn spaargeld gestoken in vliegtickets voor zijn gezin. “Toen ik hoorde dat Trump de verkiezingen had gewonnen, hebben we direct onze spullen gepakt. Een paar koffers, de rest hebben we moeten achterlaten. Ik wil alleen nog maar weg hier”, zegt hij met betraande ogen.

Europa vreest dat het de toestroom van Amerikaanse vluchtelingen niet aankan. Nederland en België zijn in allerijl bezig met de inrichting van tijdelijke asielzoekerscentra, waarin de Amerikanen kunnen worden opgevangen.

Zie ook: Rutte: “Ook Nederland moet Amerikaanse vluchtelingen opvangen”

 
Deel dit artikel: