Amerikaanse inlichtingendiensten: “Noord-Korea in 2023 klaar voor ruimtetoerisme”

Foto: Alexyz3d / Shutterstock.com

Als de internationale gemeenschap niet ingrijpt, dan zal Noord-Korea binnen twee jaar toeristen in de ruimte kunnen brengen. Daarvoor waarschuwen Amerikaanse inlichtingendiensten na een nieuwe Noord-Koreaanse raketproef.

Noord-Korea lanceerde dinsdagnacht een nieuw type raket vanuit een onderzeeboot. Dat blijkt uit beelden die door het Noord-Koreaanse regime zijn vrijgegeven. De Verenigde Staten vrezen dat Noord-Korea de concurrentie aangaat met SpaceX en Blue Origin, die eerder al toeristen in de ruimte brachten.

“Het gevaar van het Noord-Koreaanse raketprogramma is reëel”, zegt de Amerikaanse inlichtingendienst CIA. “Als de ontwikkelingen in dit tempo doorgaan, zal Noord-Korea op relatief korte termijn commerciële ruimtevluchten kunnen aanbieden aan rijke zakenlieden.”

Noord-Korea ontkent de beschuldigingen. Volgens het regime in Pyongyang heeft het land geen kwaad in de zin. De raketten zouden niets te maken hebben met ruimtetoerisme, maar slechts bedoeld zijn voor het afvuren van kernwapens.