“Als iedereen gewoon op z’n eigen helft blijft, kan er best gevoetbald worden”

Foto: Giannis Papanikos / Shutterstock.com

Ajax-trainer Erik ten Hag denkt dat de Eredivisie onder strenge voorwaarden kan worden hervat. “Als je het veld goed verdeelt, voorkom je dat spelers te dicht bij elkaar komen”, aldus Ten Hag.

De  Eredivisie ligt al weken stil. De KNVB heeft alle wedstrijden afgelast, om te voorkomen dat spelers elkaar besmetten met het coronavirus. Met nieuwe, tijdelijke spelregels kan volgens Ajax-trainer Erik ten Hag weer veilig worden gevoetbald.

“Het veld is in principe groot genoeg om voldoende afstand te kunnen houden, mits je een paar duidelijke afspraken maakt”, legt Ten Hag uit. “Het wordt pas gevaarlijk als spelers van de tegenpartij proberen ons doel te benaderen. Daarom zeg ik: doe dat gewoon niet. Blijf gewoon lekker op je eigen helft, dan houden we de wedstrijd voor iedereen veilig.”

Ten Hag vindt dat Ajax onterecht de dupe wordt van de coronamaatregelen. “Ik heb de beelden van oude wedstrijden nog eens goed bekeken. Over het algemeen houdt mijn team onderling voldoende afstand. Het viel me op dat mijn spelers vooral worden benaderd door voetballers die de bal willen afpakken. En ik vind het vervelend om te zeggen, maar dat zijn vooral jongens van de tegenpartij.”