“Alf” was eigenlijk gewoon een lilliputter

Het buitenaardse wezentje Alf, dat in de jaren ’80 een eigen televisieserie had, was in werkelijkheid gewoon een lilliputter in een kostuum. Dat heeft de schrijver van de populaire serie onthuld.

Foto: YT CC

In de serie wordt de suggestie gewekt dat Alf afkomstig is van de planeet Melmak en met zijn ruimteschip is neergestort bij een Amerikaans gezin. In werkelijkheid blijkt het te gaan om een acteur gehuld in een kostuum. De acteur zou destijds de inmiddels overleden lilliputter Michu Meszaros zijn geweest.

Op de Amerikaanse showbizzsite TMZ geeft schrijver Paul Fusco toe Alf te hebben bedacht. Hij is dus niet – zoals tot nu toe werd aangenomen – een buitenaards wezentje. “Ik heb jarenlang rondgelopen met dit geheim. Het vrat aan me. Ik ben inmiddels 64 en ik vind het nu tijd om open kaart te spelen”, aldus Fusco.

De serie over Alf werd in Nederland uitgezonden tussen 1986 en 1990 door de omroepen TROS, RTL5 en Veronica. Het is niet duidelijk of de omroepen van het bedrog op de hoogte waren, of mogelijk zelfs in het complot zaten.