Actiegroep tegen Zwarte Piet komt dit jaar ook naar Tim (6)

Het duurt nog even, maar de 6-jarige Tim is nu al aan het knutselen voor de jaarlijkse demonstraties tegen Zwarte Piet. De actiegroep Kick Out Zwarte Piet heeft beloofd dit jaar ook te gaan demonstreren in zijn woonplaats Dordrecht.

Foto: Wavebreakmedia / Shutterstock.com

Kick Out Zwarte Piet organiseert evenementen in onder meer Hoorn, Alkmaar, Heerhugowaard Eindhoven, en Almere. Maar de actiegroep verrast ook kinderen in Dordrecht, de woonplaats van de 6-jarige Tim Ruinings.

“Tim is razend enthousiast”, lacht zijn vader Wijnand. “Zodra hij hoorde dat Kick Out Zwarte Piet dit jaar ook naar onze stad komt, is hij begonnen met knutselen. Samen met zijn vriendjes maakt hij spandoeken, tekeningen en allerlei andere surprises voor Kick Out Zwarte Piet. Leuk hè?”

Tim gaat intussen onverstoord door met zijn knutselwerkje. Op een vel papier schrijft hij met een rode stift “kick out Zwarte Piet”. Daarna knipt hij de letters uit. Zijn vader helpt mee. “Leuk om een kind zo te zien genieten hè?”, zegt hij. “Voor Tim is dit een superleuke traditie, zeker omdat hij nog gelooft in Kick Out Zwarte Piet.”