Aantal aanmeldingen regendansles verdubbeld

Door de aanhoudende droogte in ons land is het aantal aanmeldingen voor regendanslessen explosief gestegen. “Mensen zijn radeloos. Vooral boeren die hun oogst zien verpieteren. Ze doen momenteel alles voor een beetje regen”, zegt regendansdocent Awinita van der Sloot.

Foto: Dee Browning / Shutterstock.com

Awinita van der Sloot (38) stamt af van een Nederlandse vader en een Indiaanse moeder. Al twintig jaar geeft ze les in traditionele indianendans: “Tot nu toe was er in Nederland weinig belangstelling voor, maar door de droogte is dat veranderd. Voor mijn zomercursus regendansen heb ik al zestig aanmeldingen.”

Eén van de cursisten is maiskweker Willem Hammels. Zijn oogst dreigt door de droogte te mislukken. “Er moet nu heel snel regen komen, anders is mijn hele jaaromzet naar de knoppen”, vertelt hij. “Of een regendans helpt? Ik hoop het. Uit pure wanhoop probeer ik het. Veel alternatieven heb ik niet. Sproeien is verboden.”

De eerste resultaten van de regendanslessen werden woensdag zichtbaar, toen het in een deel van ons land inderdaad begon te regenen.