“Roken op het veld moet gewoon mogen”

Er is grote ophef over het voorgenomen rookverbod in het amateurvoetbal. Bij veel clubs is roken op de velden sinds 1 januari officieel verboden, tot grote woede van sommige spelers.

roken-voetbal

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Nieuwspaal

Bij RKVV Hard Vooruit ’28 leidt het rookverbod tot hevige discussies. “Ik heb soms minutenlang niks te doen. Wat is er dan op tegen als ik tussendoor een sigaretje opsteek?”, moppert doelman Vincent van Berlicum.

De clubleiding is echter onverbiddelijk. “We willen onze leden graag de mogelijkheid bieden om in een rookvrije omgeving te kunnen sporten. Wie toch wil roken, doet dat maar naast het veld. Even wisselen om een sigaretje te roken is heus niet zo veel moeite.”

Toch is ook linksbuiten John Koefs niet van plan om zich aan het rookverbod te houden. “Roken op het veld moet gewoon mogen. We staan verdorie in de buitenlucht. Niemand heeft er last van als ik rook. Dit is het toppunt van betutteling.”

Koefs gelooft niet dat roken ten koste gaat van zijn prestaties op het veld. “Wesley Sneijder, Neymar, Balotelli, Lionel Messi… er zijn genoeg topspelers die roken als een ketter.”

Reageer op dit artikel en maak kans op een Bol.com-cadeaukaart van € 100,- (uitleg)